Paksi FC klubház és fogadóépület

TEK épülete
2019-07-08
Gyógyfürdő Paks
2019-02-06

Projektnév: Paksi FC klubház és fogadóépület

Megbízó: Paksi Atomerőmű Zrt.

Helyszín: Paks, Fehérvári út 29.

Tervezés ideje: 2005-2006

Átadás ideje: 2007

Építészet: Kern Andrea, Klenk Csaba


A tervezési terület környezete meglehetősen heterogén. A 60-as években épült öltöző- és tribünépület teljes felújításra szorult, a déli oldalon álló ökölvívócsarnok több ütemben épített épülete, a telek teljes Fehérvári úti oldalán húzódó beton elemes kerítés lehangoló képet mutattak. A Németkér felől a városba érkezőt a bevezető út ÉK-i oldalán sokáig bizonytalan kép fogadta.

Különösen fontosnak tartottuk, hogy az új épületek határozott arculatot mutatva, lehetőleg egységes utcaképet hozzanak létre ezen a jelentős hosszúságú utca szakaszon. A tervezés programban megfogalmazott funkciók két jól elhatárolható csoportba sorolhatók. Ennek megfelelően két épületet helyeztünk el az utca felőli telekhatáron: a jelenlegi bejárattól jobbra épült az új fogadó épület, balra pedig, a meglévő öltöző előtti területet szabadon hagyva, azaz ÉNy-i irányba eltolva az új klubház.

A két épület közötti szakaszon új kerítés épült, a jelenlegi bejárat helyén gépkocsibejáróval. A fogadóépület egyben az új főbejáratot is kijelöli. Az új bejárat kedvezőbb helyzetű, hiszen egy szabad, fásított térbe torkollik, egyértelműen kijelölve lelátó megközelítésének irányát. A klubház földszintjén öltözők, emeletén irodák, tárgyaló és nagyobb alapterületű klubhelyiség található.